LillaCoach

Minden, ami fitnesz

Így tarts csalónapot a diétában

 

IGEN boldoggá tesz, mert azt az érzést adja, hogy az élet nem csak szigorú diétából áll. Még a legelszántabb sportolók sem képesek minden bűnözést megvonni maguktól. A leptin hormon mindig küldi az információt az agynak arról, hogy milyen szinten van a raktárkészletünk. Ha a leptinszint alacsony, akkor evésre utasít, ha pedig elérte a küszöbértéket, jelez az agynak, hogy elég. Mivel a hosszan tartó kalóriadeficit csökkenti a leptint, ezáltal nehezíti a FOGYÁST, erre jó egy kis plusz szénhidrátbevitel.

 

Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú étrendek hosszútávon a pajzsmirigy működésnek sem tesznek jót. 

 

Két fontos dolog van: 

A MÉRTÉKLETESSÉG ÉS AZ IDŐZÍTÉS

 

A FALÁSROHAM MEGELŐZÉSE

 

Tapasztalhattad a diéták során, hogy a szénhidrát és kalória megvonás remegő vágyat okoz az egészségtelen ételek iránt. A célért viszont mindent megteszünk. Vagyunk úgy páran, hogy egész héten sanyargatjuk magukat, és akkor hétvégén jöhet a megérdemelt palacsinta, rántott husi, meg pizza. Ezzel azonban többet ártunk, mint segítünk, hiszen egy kis kihágás helyett teljes pusztítást végzünk.

 

KITARTÁS

 

A lényeg nem az, hogy egy szigorú diétához ragaszkodva együnk egész héten, hogy hosszútávon fenntartható legyen. Így nem lesznek falási rohamok és a jutalmat nem a csaló étkezés, hanem az edzés és diéta látható eredménye adja.

 

SZÉNHIDRÁT HINTÁZTATÁS

 

(1 nap eszel szénhidrátot- 1 nap nem vagy 3 nap szh. mentes- 1 nap nem)

 

MÉRTÉKLETESSÉG

 

A csaló ételek nem feltétlenül egészségtelenek. A szénhidrát hintáztatáson alapuló diéta telis tele van változatos, egészséges receptekkel. Ha viszont mégis csak a gyors kaját tudod megenni például időhiány vagy a pénz miatt, akkor korlátozd le napi egy étkezésre, a rosszabb kaját. Ha pizzát kívánsz, ebédre felezzetek egyet egy barátoddal, ha desszertet, akkor egyél egy szelet sütit a nagymamánál vagy rendelj egy féle desszertet az étteremben, ha pedig csokira vágysz, egyél csak egy sort a táblából. Tudom nem könnyű.

A bejegyzés trackback címe:

https://lillacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr3517780450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

LillaCoach

Színes receptek, edzés, mentális és lelki egészség, életöröm Lillával. Szenvedélyem a testépítés és a fitnesz, szeretek segíteni és alkotni. Imádom a mediterrán ízeket, az egyszerű desszerteket és a gyors vacsorákat, na meg a nagy társasjátékozásokat. A család, a barátok és a csapattársak mindig megihletnek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása