Hozzávalók:
200g darált mandula
1 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt szerecsendió
1/2 kk. őrölt kardamom
1 kk. só
1 kk. szódabikarbóna
1 ek. méz
100g kókuszolaj
4 tojás
250g alma
240g reszelt sárgarépa (egészben kb. 340g volt)
1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat: darált mandula, fűszerek, só, szódabikarbóna.
2. Egy kis lábasban keverjük össze a mézet a xilittel és melegítsük addig, amíg a xilit teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, hagyjuk megolvadni.
3. Közben gépi habverővel verjük jó habosra a tojásokat, és ha a vaj elolvadt, adjuk a felvert tojásokat is a keverékhez. Végül jöhet a folyékony édesítő, majd a reszelt répát is forgassuk ebbe a masszába.
4. Egyesítsük a folyékony és a szilárd hozzávalókat, majd sütőpapírral kibélelt formában süssük légkeveréssel 170 fokon kb. 30 percig. Ellenőrizzük tűpróbával (ha beleszúrunk a tésztába egy hústűt/fogpiszkálót, nem ragad rá semmi ragacsos tészta).
.
8g CH/szelet
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.