LillaCoach

Minden, ami fitnesz

Húsvéti Répatorta

 

 

Hozzávalók:

 

200g darált mandula

1 kk. őrölt fahéj

1/2 kk. őrölt szerecsendió

1/2 kk. őrölt kardamom

1 kk. só

1 kk. szódabikarbóna

1 ek. méz

100g kókuszolaj

4 tojás

250g alma

240g reszelt sárgarépa (egészben kb. 340g volt)

 

 

1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a szilárd hozzávalókat: darált mandula, fűszerek, só, szódabikarbóna.

2. Egy kis lábasban keverjük össze a mézet a xilittel és melegítsük addig, amíg a xilit teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, hagyjuk megolvadni.

3. Közben gépi habverővel verjük jó habosra a tojásokat, és ha a vaj elolvadt, adjuk a felvert tojásokat is a keverékhez. Végül jöhet a folyékony édesítő, majd a reszelt répát is forgassuk ebbe a masszába.

4. Egyesítsük a folyékony és a szilárd hozzávalókat, majd sütőpapírral kibélelt formában süssük légkeveréssel 170 fokon kb. 30 percig. Ellenőrizzük tűpróbával (ha beleszúrunk a tésztába egy hústűt/fogpiszkálót, nem ragad rá semmi ragacsos tészta).

.

8g CH/szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://lillacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr3017780430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

LillaCoach

Színes receptek, edzés, mentális és lelki egészség, életöröm Lillával. Szenvedélyem a testépítés és a fitnesz, szeretek segíteni és alkotni. Imádom a mediterrán ízeket, az egyszerű desszerteket és a gyors vacsorákat, na meg a nagy társasjátékozásokat. A család, a barátok és a csapattársak mindig megihletnek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása