LillaCoach

Minden, ami fitnesz

Ezeket az ételeket kerüld!

 

Mely ételek okozhatnak leginkább ételintoleranciát?

 

tehéntej (a kazein-tejfehérje és a tejcukor), búza (gluténtartalmú), árpa (gluténtartalmú), szójabab, kukorica, rizs, vörös vesebab, sörélesztő, borsó

 

A táplálkozás és az életmód megváltozása, a testmozgás és a fogyás nagyban segíthet az emésztési zavarok kezelésében. 

 

Ha egy vércukor vizsgálat előtt elfogyasztott keményítő semmilyen vércukor ingadozást nem mutat, az azt jelenti, hogy nem emésztődik meg, azaz, nem szívódik fel a keményítő a belekben.  A puffadás, bélgázok a keményítő rossz emésztésére utal, a vékonybélben. A keményítő emésztő enzime az amiláz, ami a hasnyálmirigyben van, de az emésztés már a szánkban a nyál termelődésével elkezdődik. 

 

Mit tegyünk, ha puffadunk valamelyik ételtől?

 

 

Gyógynövények puffadás ellen:

 

Aloe Vera

 

Segít az emésztési folyamatban fellazítani az élelmiszer-részecskéket és segít megszabadulni a maradék élelmiszerektől, melyek gátolják a kiegyensúlyozott bélműködést. 

 

Gyömbér

 

A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően ez a gyógynövény nagyszerű hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes hatásokkal is bír. 

 

Édeskömény

 

Az édeskömény a benne található karnol és karvén miatt olyan hatásos, a két vegyület ugyanis nyugtatja az emésztőcsatorna sima izmait, hozzásegítve a gázok eltávozásához, illetve a görcs oldásához.

 

 

Készítmények puffadás ellen:

 

 

Aktív szén: 1-1 alkalommal használjuk csak, mert csökkenti a gyógynövények, ásványi anyagok felszívódását is.

Ha az aktív szén nem segít megszüntetni a bél panaszokat, akkor a bélgombák elszaporodására lehet gyanakodni. 

 

A bélgombák megszüntetésére: 

Kombinált emésztő enzim: Hasnyálmirigy enzimet (pl. Sertés hasnyálmirigy kivonat) és fermentációval előállított bakteriális enzimeket is tartalmaz. 

D-Laktát mentes probiotikum

 

 

Bélflóra egyensúlyának helyreállítása:

Pre- és probiotikumokkal lehetséges

 

Prebiotikum: pl. Szelektív rostok: Citrus pektin, alma pektin

Probiotikus készítmények: pl. Vékonybélben ható szimbiotikumok vagy probiotikum

 

 

Forrás: Bartha Ákos előadása

A bejegyzés trackback címe:

https://lillacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr5417780454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

LillaCoach

Színes receptek, edzés, mentális és lelki egészség, életöröm Lillával. Szenvedélyem a testépítés és a fitnesz, szeretek segíteni és alkotni. Imádom a mediterrán ízeket, az egyszerű desszerteket és a gyors vacsorákat, na meg a nagy társasjátékozásokat. A család, a barátok és a csapattársak mindig megihletnek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása