LillaCoach

Minden, ami fitnesz

Női hormonrendszer

 

 


Biztos mondták már Neked is, hogy „Arra van időd, amire szeretnéd”, vagyis az a terület fejlődik az életedben, amire fókuszálsz...Bevallom nálam az edzés, a sport és az ezzel kapcsolatos versenyzés volt előtérben. Nehezen találtam meg az egyensúlyt az életemben, a legnehezebb az önálló irányítás átvétele volt, hogy csak magamra hallgassak, mert én tudom, mi a jó nekem. Mostmár minden nap amikor felkelek, először magammal vagyok jóban, nem mást hibáztatok, ha valami nem a terv szerint alakul.

 

Nos, így van ez a hormonrendszerünkkel is. Ha a diétára, koplalásra és a vékony alak fenntartására fókuszálsz, hosszú távon ez óriási stressz a szervezetnek, ami egyenes út a HPA stresszt tengely kimerüléséhez, és a pszichoszomatikus inzulinrezisztenciához. Ezáltal a tüszőrepedés háttérbe kerül, akárcsak a párkapcsolat, ha nem fektetsz bele elég energiát és nem szeretettel bánsz vele.

Ha ezzel a szemlélettel nézed, hogy miért nincs menstruációd, peteérésed, akkor érthető ugye?

 

Neked mi a legfontosabb most az életedben? A túlóra, a minél több munka, a mindennapos kimerítő edzések, a családod, párod esetleg az alkohol, bulizás, vagy Te saját magad?

 

Mire fókuszálj, ha Te saját magad vagy a legfontosabb?

 

Meg fogsz lepődni, Magadra!

 

 

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy vizsgáld meg milyen ételeket adsz a testednek, milyen vizet iszol és mennyit. Nézd meg a környezeted, milyen emberekkel, növényekkel, állatokkal vagy körül véve nap, mint nap és ez mennyire befolyásolja a sejtjeid boldogságát, energia szintjét.

 

Figyeld meg azt is, hogy mennyire tudod legyőzni a stressz nevű kisördögöt a mindennapokban. Mennyire vagy őszinte magadhoz? Adsz eleget? Betartod a magadnak tett ígéreteket? Törekszel arra, hogy csakis Te irányítsd az életed?

 

Mennyit mozogsz és milyen intenzitással? Figyeled a tested jelzéseit, hogy van-e szüksége plusz mozgásra, esetleg plusz regenerációra a túl sok edzés miatt?

 

Mennyire alszol mélyen és hány órát megszakítás nélkül? Kérlek válaszold meg most magadnak. Meglátogatod éjszaka a mosdót? Néha horkolsz is, van, hogy forgolódsz? Nyugi, ezekre mind-mind van megoldás.

 

Mennyire engeded magadhoz közel a természetet, a napfényt?

 

Milyenek a gondolataid a nap során? Figyelted már tudatosan őket?

 

Az egészséges Női hormonrendszer szempontjából minden tényező döntő jelentőségű, most annyi a feladatod, hogy figyeld meg ezeket a területeket jobban magadon. Minden egyes területet tárgyalok majd, hogy feltárjuk a probléma úgynevezett gyökérokait.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lillacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr10016039202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

LillaCoach

Színes receptek, edzés, mentális és lelki egészség, életöröm Lillával. Szenvedélyem a testépítés és a fitnesz, szeretek segíteni és alkotni. Imádom a mediterrán ízeket, az egyszerű desszerteket és a gyors vacsorákat, na meg a nagy társasjátékozásokat. A család, a barátok és a csapattársak mindig megihletnek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása