Az antioxidánsok szervezetünk létfontosságú alkotóelemei, melyekkel harcol a szabad gyökök ellen. Ezek olyan sejtkárosító atomok, amik felelősek a rákos megbetegedések, az öregedési folyamatokért, a bőr károsodásáért és az immunrendszer gyengüléséért.
Nézzük meg a Matcha antioxidáns szintje és egyéb ételekét!
Mindegyik étel antioxidáns kapacitását mértük, az ORAC (oxigén radikális felszívódási kapacitás) nevű Goji bogyókban például 253 ORAC egységet tartalmaznak grammonként. Az étcsokoládé 227 darabot tartalmaz. dió, 135. A gránátalmának 105, a vad bogyós gyümölcsöknek, az acai bogyóknak, a brokkolinak és a spenótnak kevesebb, mint 100. Hol áll a matcha? A Matcha zöld tea óriási 1348 ORAC egységet tartalmaz csészénként.
A matcha tea fogyaszt?
- A matcha rendszeres fogyasztása a napi energia felhasználásunkat 8-10%-ról 35-43%-ra növeli.
- a zöld teát fogyasztók szervezetének átlagosan 17%-al gyorsult fel a zsírbontó képessége (edzés előtt fogyasztva 25%-al), mivel a tea növeli a zsírégetést.
- A teában található fő antioxidáns elősegíti egy enzim beépülését, ami a zsírsejtek lebontásában játszik fontos szerepet.
- Emellett magas klorofill tartalmának köszönhetően méregtelenít, illetve könnyen felszívódó diétás rostokat tartalmaz, így stabilizálja a vércukorszintet is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.