LillaCoach

Minden, ami fitnesz

Kollagén

 

Mi az a kollagén?

 

A kollagén az egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje az emlősökben. Az emberi test képes előállítani természetes módon is kollagént, azonban az idő előre haladtával a kollagén termelődés lelassul, ennek eredménye, hogy az emberi bőr elkezd veszíteni a feszességéből, rugalmasságából ez okozza a ráncokat.

 

A kollagén továbbá segít a csontok szerkezetét erősen tartani. Mivel a kor előre haladtával a csontok gyengülnek, ezért szükséges az idősebbeknek kollagént szedniük.

.

Hogyan vihetjük be a szervezetünkbe?

 

 pl. a csontok csontvelő tartalmaz kollagént, de aki szeretne ráncmentes, egészséges bőrt külsőleg kell bevinnie.

 

Mire jók a kollagén peptidek?

 

Bőr és haj:

 

           Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti

           Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét

           Fokozza a bőr kollagén- és elasztin tartalmát -> rugalmasság

           Növeli a bőrben mért hemoglobin szintet (<- jobb mikrocirkuláció)

           Csökkenti az arcbőr zsírosságát -> akné csökkenés

           Vastagabb, sűrűbb haj, gyorsabb hajnövekedés

           Csökkenti a szeborreát (hajzsírosodást és korpásodást)

           Diffúz és férfias típusú hajhullás csökkenése (férfiaknál és nőknél is)

 

 

Napi minimum 10g kollagén peptidet érdemes fogyasztani. Reggelihez és/vagy lefekvés előtt fogyasztva hasznosul a legjobban.

 

A legjobb az lenne, ha minden étkezésünkhöz, ami nem tartalmaz kollagén fehérjéket, fogyasztanánk 10g kollagén peptidet, így az étkezés után a véráramba jutó aminosavak aránya olyan lesz, mintha az állati fehérjéket természetes arányukban tartalmazta volna az étel.

 

Rossz alvóknak érdemes lefekvés előtt fogyasztaniuk minimum 10g-ot, mert magas glicin tartalmánál fogva segíti a jobb, pihentetőbb és a gyorsabb elalvást.

 

 

Jelenleg ezt a terméket javaslom vendégeimnek:

 

https://vitaminbolt.net/termek/gal-csirkeporc-komplex-90g/?gclid=Cj0KCQjwz7uRBhDRARIsAFqjulmgJAiGuW9X2gKgGnLfIGkUAjtFD8kQkDx0Hl8KyxcZCkFMG1HUPWAaAnn9EALw_wcB

A bejegyzés trackback címe:

https://lillacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr2317780434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

LillaCoach

Színes receptek, edzés, mentális és lelki egészség, életöröm Lillával. Szenvedélyem a testépítés és a fitnesz, szeretek segíteni és alkotni. Imádom a mediterrán ízeket, az egyszerű desszerteket és a gyors vacsorákat, na meg a nagy társasjátékozásokat. A család, a barátok és a csapattársak mindig megihletnek.

Friss topikok

süti beállítások módosítása